Туристическите възможности на Стара Загора представиха на изложение в Истанбул

Стара Загора бе част от общия щанд на Министерството на туризма по време на 24- тото издание на едно от най-големите изложения East Mediterranean International Tourism Travel (EMITT), което се провежда ежегодно в Истанбул, Турция.

„Посетителите на българския щанд, от който сме част и ние, проявиха силен интерес към богатото културно-историческо наследство на нашия град“, сподели експертът от отдел „Туризъм“ на Община Стара Загора Ивелина Проданова. От думите ѝ стана ясно още, че гостите на изложението са имали запитвания за специалностите, предлагани от Тракийския университет. „Представихме още старозагорската опера, както и всички културни и спортни събития, които организираме в региона, възможностите за настаняване. Получихме десетки запитвания за партньорство и бъдещи съвместни дейности с туроператори, както с и различни български и чуждестранни общини“, допълни още тя.

4-дневното изложение е сред топ събитията, които разкриват потенциала за туризъм в над 90 държави. Всяка година, близо 60 хиляди са професионалистите в туристическата индустрия, които си дават среща в Истанбул, за да представят дестинации, видове туризъм, както и услуги. И тази година, българският щанд има своето заслужено място на туристическия форум, за което свидетелства и поредното отличие при представянето на страната ни като четирисезонна дестинация.

С добри впечатления от българското представяне се сдобиха и кметът на града- домакин Икрем Имамоглу, генералният консул на страната ни в Истанбул Ангел Ангелов и други. Стара Загора се представи за първи път в EMITT. В изложението се включи и Красимира Чахова, зам.-кмет на Община Стара Загора, чийто ресор доскоро включваше и турмизма.

Над 9,3 млн. са чуждестранните туристически посещения през 2019 година в България, а пътуванията от южната ни съседка са близо 649 хил. и се увеличават с 3,8% спрямо миналогодишните за периода, сочат данните на националната статистика за декември. Добри са показателите за интерес от страна на туристи от съседни на България страни в Стара Загора, за 2019 година под липите са отседнали над 15 хил. чуждестранни гости.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top