Старозагорски ученици се превъплъщават в “Макс и Мориц“

Диригентът и преподавател в НУМСИ“Христина Морфова“ Красимир Къшев възстановява една от любимите постановки за деца на Държавна опера-Стара Загора – „Макс и Мориц“ от проф.Александър Йосифов. Ще видите спектакъла отново на сцената на Операта на 4 февруари, а представлението ще е специално за учениците от 4 ОУ“Кирил Христов“.

Режисьор на „Макс и Мориц“ е проф.Румен Нейков /директор на Операта в Стара Загора в периода 1994-1998 г./. Забавната операта по либретото на Банчо Банов е поставена в Града на липите през 1995 г. от Огнян Драганов. Сценограф и автор на костюмите на „Макс и Мориц“ е Антония Попова, участват и възпитаници на Детско юношеска школа за опера и балет.

В главните роли в спектакъла ще видите талантливи ученици от НУМСИ“Христина Морфова: Полина Пчеларова и Виктор Иванов в ролята на Макс. Гергана Тодорова и Кристиян Данчев в ролята на Мориц, Йордан Петев в ролята на Учителя по музика и Димитър Драгиев в ролята на Учителя по рисуване. Бивши възпитаници на Музикалното училище, сега студенти в НАТФИЗ – Иван Петров и Маргарита Лъчезарова ще видим в ролите на писателя Буш и на Грета /съдържателка на ресторант/. В спектакъла участват още и студенти от НМА „Проф.Панчо Владигеров“ от класа по оперна режисура на Огнян Драганов – Габриела Русева /Грета/ - бивша възпитаничка на НУМСИ, Ана Балджиева /Макс/, Мария Магдалена Недкова /Мориц/, Стоян Буюклиев /Учител по музика/. В
спектакъла участват солисти на Държавна опера-Стара Загора – Нина Димитрова /Грета/, Иван Кабамитов /Писателя Буш/, Петър Янкулов и Евген Сурмиевич /Бок/, Игнат Желев /Хлебаря/. Участват и деца от ДЮСОБ“Маргаритки“ и ученици от балетните класове на НУМСИ“Христина Морфова“ с преподавател Кремена Костова.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top