23 септември 2020

Оставиха за постоянно в ареста мъж, направил опит да извърши грабеж на вещи и заплашил собственика им

Окръжен съд – Стара Загора взе най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 37-годишния С. А. от Симеоновград.

Той е привлечен към наказателна отговорност за това, че на 20.01.2020 г., в Стара Загора, направил опит да отнеме чужди движими вещи – два броя ъглошлайфове и един електрожен – от владението на собственика им, с намерение противозаконно да ги присвои, като заварен на мястото на престъплението, употребил заплашване, за да запази владението върху откраднатите вещи, действайки при условията на опасен рецидив, като деянието е останало недовършено, поради независещи от дееца причини.

Окръжен съд – Стара Загора прие, че събраните по делото доказателства позволяват направата на обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, за което е привлечен към
наказателна отговорност. Деянието е извършено при условията на опасен рецидив, поради което, съдът счете, че на този етап от наказателното производство съществува реална опасност С. А. да се укрие и да извърши друго престъпление. Тази съществуваща реална опасност се потвърждава и от множеството осъждания на обвиняемия на лишаване от свобода, за тежки умишлени престъпления – кражби и грабежи, наказанията по които са търпени ефективно. Съдът счита, че на този етап от наказателното производство мярката за неотклонение “Задържане под стража” е тази, която съответства в оптимален обем
на целите на закона.

Определението на съда подлежи на обжалване с частна жалба и/или протест пред Пловдивски апелативен съд в 3- дневен срок.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top