40 случая на заболели от варицела в Старозагорско през изминалата седмица

127 случая на остри респираторни заболявания са регистрирани в Старозагорско през изминалата трета седмица на 2019 година, при 110 за предходните седем дни. Заболеваемостта е 90,64 на 10 000, отчитат от Здравната инспекция в областния град.

От РЗИ-Стара Загора информират още, че в седмицата от 13 до 19 януари 2020, са регистрирани 60 случая на заразни заболявания, при 38 за предходната седмица.

Нови четиридесет случая на заболели от варицела са регистрирани в Стара Загора, Казанлък, Чирпан и селата Бузовград,Змейово, Дълбоки, Оряховица,Хрищени,Богомилово и Горно Черковище. Увеличението в сравнение с предходната седмица е с 10 случая.  От скарлатина са заболели трима старозагорци. Здравните власти информират за по един случай на заболял от Ентероколит и Ротавирусен гастроентероколит в областния град.

Статистиката сочи четиринадесет заболелии от Вирусен хепатит в Гълъбово, село Оризово, село Боздуганово, село Долно ново село, село Братя Даскалови и село Кирилово. По категория случаите са класифицирани като вероятни.

В областния град има регистриран един заболел от Лаймска болест.По категория случаят е класифициран като потвърден.

През изминалата седмица не са регистрирани епидемични взривове.

 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top