Държавна опера-Стара Загора обявява прослушване за Детско-юношеската студия за опера и балет

Държавна опера-Стара Загора обявява прослушване за Детско-юношеската студия за опера и балетза попълване на Балетната и Вокалната школи на Детско-юношеската студия за опера и балет при Държавна опера-Стара Загора – „Маргаритки“

- Балетна школа - деца на възраст 5-10 години, с добри физически данни, чувство за ритъм, артистични заложби. На прослушването да бъдат в подходящо облекло и цвички. Подготовка на танц не е необходима, но ако има такъв, музиката да се носи на диск (CD) или флашка.

Важно! Ще се допускат и кандидати извън посочените възрастови ограничения, които вече се занимават с балет.

– Във Вокалната школа очакваме деца на възраст 5-14 години с вокални умения – точно интониране, правилна дикция, чувство за ритъм, артистични заложби. Необходимо е да се подготви една песен по избор и да се носи музиката на песента на CD носител или флашка.

Прослушванията ще се проведат на 5 и 15 февруари от 11.00 часа в Държавна опера-Стара Загора – Мизансценна и Хорова зали.

Педагог на Балетната школа е Снежана Дескова, почетен гражданин на Стара Загора, дългогодишна примабалерина в Операта. Ръководителите на школата са балерините от състава на балетната трупа на Държавна опера-Стара Загора – Ивелина Николова, Емилия Ставрева, Богдана Сергеева.

Ръководител на Вокалната школа е Инна Андреева, артист-хорист от състава на Операта. Ръководител на Подготвителната група е Маргарита Шоселова.

За записване за прослушването, изпратете заявление свободен текст с името и възрастта на детето на e-mail адрес: opera_starazagora@abv.bg

За допълнителна информация относно прослушването – Инна Андреева – тел.0895796460

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top