23 септември 2020

Окръжна прокуратура води разследване за установяване извършено престъпление от длъжностни лица от РИОСВ-Стара Загора

Окръжна прокуратура – Стара Загора води разследване по чл. 282  ал.1 от Наказателния кодекс - за установяване извършено престъпление от длъжностни лица при Регионална инспекция по околната среда и водите – Стара Загора и Изпълнителна агенция по околната среда – Стара Загора. До момента по делото няма привлечени като обвиняеми и не са взети мерки за процесуална принуда.

Разследването на Окръжна прокуратура – Стара Загора е започнало след извършени процесуално-следствени действия по наблюдавано от Районна прокуратура –Стара Загора досъдебно производство за това, че на 14.01.2020 г., в сграда № 3, находяща се източно от административната сграда на площадка „Брикетопроизводство“, в землището на с. Обручище, общ. Гълъбово, която е отдадена под наем на търговско дружество със седалище в гр. Гълъбово, са управлявани отпадъци от разнородни материали, с неустановен вид и произход, не по установения ред и с това била създадена опасност за живота и здравето на другиго или за причиняване на немаловажни вреди на околната среда – престъпление по чл.353б, ал.1 от Наказателния кодекс.

По досъдебното производство на Окръжна прокуратура – Стара Загора следва да установи дали длъжностни лица са нарушили или неизпълнили служебните си задължения с цел да набавят за другиго имотна облага и от това могат да настъпят немаловажни вредни последици. По делото са иззети множество документи от Регионална инспекция по околната среда и водите – Стара Загора и Изпълнителна агенция по околната среда – Стара Загора.

 Разпитани са в качеството на свидетели длъжностни лица от Регионална инспекция по околната среда и водите – Стара Загора и  Изпълнителна агенция по околната среда – Стара Загора. Разследването продължава с извършване на множество процесуално-следствени действия.

Коментирай!

#1
МЮ - 2020-01-22 21:08:31

Тия хорица не са наясно, че който върви срещу природата, другите хора и т.н. не го очаква нищо добро. Какво като вземеш паричките за ,,свършената\ работа? И милиарди да са, няма да те спасят. Всичко се връща на този свят и не само на този, без значение дали някой си вярва или не!

Още новини

Scroll To Top