23 септември 2020

Осъдиха условно 19-годишен тинейджър, прокарал в обръщение фалшива банкнота

Условно наказание от три месеца лишаване от свобода с изпитателен срок от три години получи 19-годишния Д. Д. от Чирпан, след като Окръжен съд – Стара Загора одобри споразумението, сключено между него, Окръжна прокуратура – Стара Загора и защитника му.

Д. Д. се призна за виновен в това, че на 12.11.2019 г., в град Чирпан, прокарал в обръщение подправен паричен знак – 1 брой банкнота с номинал 20 лева, като знаел, че е подправена. С фалшивата банкнота обвиняемият заплатил дизелово гориво на бензиностанция, находяща се в Чирпан. В хода на досъдебното производство Д. Д. е дал обяснения, че неистинската банкнота от 20 лева е взел от дома си. Там тя била донесена от брат му заедно с още 6 неистински банкноти – 3 банкноти с номинал от 50 лева и 3 банкноти с номинал от 20 лева, които последният получил преди доста време в нощно заведение, дадени му с развлекателна цел.

Обвиняемият не е криминално проявен и е неосъждан. Той декларира пред съда, че е подписал доброволно споразумението, съгласен е с неговите последици и се отказва от по-нататъшното разглеждане на
делото по общия ред.

Съдът постанови всички фалшиви банкноти да се предадат на БНБ за унищожаване.
Одобреното споразумение има последици на влязла в сила присъда.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top