Три нови проекта ще стартират в град Мъглиж през 2020

В рамките на 2020 година в самия град  Мъглиж ще стартира три нови проекта, това съобщи  зам.кметът д-р Душо Гавазов.  В първият ще бъде изцяло пресафалтирана ул.”Ген. Гурко” като на нея ще бъдат изградени и бордюри и тротоари. Същите ремонтни дейности ще бъдат извършени и на ул. Първи май” на запад от ул.”Гео Милев” . Общата стойност на проекта е 1,2 млн.лева.

Втората новост, която ще радва жителите и гостите на балканското градче, ще  бъде изграждането на ново футболно игрище със изкуствено затревяване до Спортния комплекс.

Третият проект е за мерки за енергийна ефективност на сградата на общинска администрация. Общата му стойност е 236 700 лева без ДДС. Ремонт на сградата не е правен от нейното построяване през 80-те години на миналия век,категоричен е д-р Гавазов. 

Зам.кметът е обясни, че ще бъде довършен ремонтът и на Банския комплекс в село Ягода. Той допълни, че един от първите проекти, който ще бъде реализиран  в село Ягода е ул.Баненска.

Приключихме 2019 оптимистично и можем да кажем, че е една успешна година за община Мъглиж. Основните успехи за подобряване благосъстоянието на хората  е свързано с участие в различни Европейски, донорски и алтернативни програми за подпомагане. През изминалата  години са извършени множество ремонти на ключови улици, както и училището в село  Зимница. Отделно са усвоени 1,350 000 лева от Комисията по бедствия и аварии, с което са решени проблемите на общинския път Мъглиж-село Селце.

Очаква се през тази години да бъде ремонтиран и покривът на детската градина „Детелина” в село Дъбово. Ще кандидатстваме и за ремонт на улица в същото населено място. Третият проект, който ще участваме за одобрение от Междуведомствената комисия по  възстановяне и подпомагане е за улица "Лев Попов", през която преминават три различни по калибър водопроводи, които осигуряват около 1/ 3 от от водоподаването в общинския център".

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top