Хванаха шофьор в рекордните 3,23 промила алкохол зад волана в Стара Загора

Вчера сутринта  около 08:30 часа на ул. „Загорка“ в Стара Загора е спрян за проверка лек автомобил "Рено", управляван от 49-годишен мъж от Стара Загора. Водачът е тестван с техническо средство за употреба на алкохол, при което е отчетена концентрация от 3,23 промила алкохол в издишания въздух. Във Второ РУ - Стара Загора е образувано бързо производство по чл.343б от НК. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

Минути преди полунощ снощи на бул. "Цар Симеон Велики" в областния град е спрян за проверка лек автомобил "Опел", управляван от 41-годишен мъж от  Стара Загора. Водачът е тестван с техническо средство за употреба на алкохол, при което е отчетена концентрация 1.68 промила алкохол в издишания въздух.

В петъчния ден  на общински път Раднево - с. Загоре, на разклона за с. Боздуганово, общ. Раднево, е спрян за проверка мотопед "Томос" без регистрационни табели, управляван от 42-годишен мъж от  Стара Загора. В хода на проверката водачът е тестван с техническо средство за употреба на алкохол, което е отчело концентрация от 1,32 промила алкохол в издишвания въздух. Образувано е бързо производство по чл. 343б от НК. Водачът е задържан за срок до 24 в РУ-Раднево.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top