„КонтурГлобал Марица Изток 3“ с дарение за деца в Стара Загора

Служители на „КонтурГлобал Марица Изток 3“ закупиха ценни консумативи на стойност от 1500 лева за Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с и без увреждания в община Стара Загора. Дарението включва пособия от жизнена необходимост за нормалното съществуване на настанените в институцията – завивки, чаршафи, възглавници, хавлии, топли полари, памучни тениски, препарати за лична хигиена и почистване.

Центърът за настаняване е разположен на територията на 7 малки къщи обитавани от 90 деца лишени от родителска грижа. 60 от тях са с различна степен на увреждания.

“Вярваме, че макар и извън семействата си, тези деца не бива да се чувстват сами. Те имат право да получат шанс за по-нормален живот, въпреки тежките перипетии, през които минават. Целта ни е да внесем повече уют и топлина в ежедневието им. За съжаление центрове като този са се превърнали в институции с висока честота на настаняване и извеждане от т.нар. социален патронаж. Децата често страдат от различни заболявания и имат постоянна нужда от материали за ежедневна употреба. Нашите служители бяха впечатлени от работата на Центъра и веднага прегърнаха идеята да им помогнем“, каза Надя Синигерска – Бохорова, мениджър „Корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие“ към „КонтурГлобал Марица Изток 3“.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top