Почина легендата на българския футбол Петко Петков

Почина легендата на българския футбол Петко Петков

На 73-годишна възраст ни напусна легендата на родния футбол Петко Петков.

Днес е черен ден за Стара Загора, „Берое“ и българския футбол! С дълбоко прискърбие ви съобщаваме, че на 73 години след кратко боледуване от този свят си замина голямата легенда Петко Петков! Мир на праха му!

Каквото и да напишем за големия Петко Петков ще бъде малко! Истински отдаден на зеления отбор, винаги верен, истински Бероец! Рекордьорът по отбелязани голове за любимия отбор, печелил купи и безброй мачове със зелената фланелка!

Благодарим ти за всичко, което ни даде!

Оставаш завинаги в сърцата ни и винаги ще бъдеш с нас!

Легендите не умират!

ПФК „Берое“ изказва своите дълбоки съболезнования на семейството и близките на Петко Петков! На всички „беройци“ и старозагорци!

Допълнително ще бъдат съобщени подробности за поклонението пред големия български футболист!, пише на официалния сайт на ПФК „Берое“.

Петко Петков е един от най-обичаните футболисти на Града на липите и един от най-великите голмайстори в историята на българския футбол. Той е жива легенда за отбора на „Берое“, за който играе от 1968 до 1980 г. Треньор е на отбора в периодите 1983 – 1985 и 1987 – 1989. Петков e първият български футболист, който отива официално като професионалист в западноевропейска държава – Австрия. Той е избран за Футболист на века на Стара Загора.

Петков има 442 мача и е с най-много реализирани голове за „Берое“ - цели 300 във всички турнири. Шампион и носител на Купата на Австрия.

Петко Петков бе удостоен със званието „Почетен гражданин на Стара Загора“ от кмета Живко Тодоров, с решение на Общинския съвет през 2016 г..

Петко Петков е клубна легенда, ненадминат голмайстор на „Берое“ за всички времена, треньор и футболен деятел и до днес. Със своята игра и голове той е носил огромна радост за всички старозагорци през годините. Той бе една от най-изявените личности в Стара Загора, познат на всички граждани и достоен човек.

Коментирай!

#1
МЮ - 2020-01-10 18:51:23

Поклон! Съболезнования на близките. Светла му памет.

Още новини

Scroll To Top