Старозагорски ученици ще участват в състезание „Евроскола“

 Старозагорски и хасковски ученици ще участват в състезание „Евроскола“, организирано от Европейския парламент в България. То ще се проведе на 11 януари от 10:00 часа в хотел „Родопи“ в Хасково. Отборите, класирани на първите места, ще спечелят пътуване до Страсбург  и участие в програма „Евроскола“ на ЕП през първата половина на 2020 година.

Право на участие имат ученици от 16 до 18-годишна възраст от училища, които не са пътували по програмата до Страсбург през 2017, 2018 и 2019 година. Доброто владеене на един от трите работни европейски езика – английски, френски или немски– е измежду главните условия за участие и ще се проверява по време на състезанието. Оборите трябва да се състоят от 5-има ученици, ръководени от един учител.

Въпросите в състезанието ще бъдат по текущи теми от национален и европейски интерес. Журито, което ще оценява представянето на учениците, ще бъде в състав: Теодор Стойчев, ръководител на Бюрото на Европейския парламент в България, Жени Колева, експерт „Връзки с обществеността“ в Бюрото на ЕП в България, и Ана Маринска, асистент „Информация и комуникация“ в Представителството на Европейската комисия в България.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top