Държавата отпуска пари за строеж на многофункционална зала с 5200 места в старозагорския парк “Артилерийски”

Държавата отпуска пари за строеж на многофункционална зала с 5200 места в парк “Артилерийски”. Това обяви днес премиерът Бойко Борисов при посещение в Стара Загора . По време на вчерашното последно за 2019 правителствено заседание са отпуснати 4,5 млн.лева "Парите са за началния етап и стартиране на всички процеси. В момента тече конкурс за проектиране, който е съгласуван с Камарата на архитектите. Залата ще бъде с 5200 места и в нея ще може да се правят всякакъв вид мероприятия", каза кметът Живко Тодоров.

Все още не е ясно каква е необходимата сума за изграждането на залата, но се очаква да струва около 12-13 млн.лева.Кметът допълни, че предстои ремонт на пътя Стара Загора - Чирпан. Проектът е готов и е включен в програмата на АПИ.

"Трябва да се изгради алтернативата на връзката на Стара Загора с АМ "Тракия" и когато започне ремонтът и изграждането на четирилентовия път към магистралата, да има откъде да се минава".

"Благодаря му за всичко, което направи за Стара Загора! За пореден път удържа на думата си", се обърна градоначалникът към Борисов.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top