Сурвакници по оградите украсиха старозагорската арт улица

Изключително нетрадиционна празнична улична украса, на още по-любопитно място посрещна старозагорци в навечерието на празниците. Украсата даже не е коледна, а е сурвакарска, а в декор се превърнаха самите... улични огради.

Най-украсена се оказа оградата на оградата къщата на поета Веселин Ханчев. По този необичаен начин творческият колектив „На улицата“ напомни още веднъж за тази позабравена архитекурна гордост на Стара Загора.

Украсата е част от изненадите в новата артистична зона на Стара Загора – край малката улица „Сава Силов“. Сурвачките пък са от общинския конкурс за рисунка и сурвачка „Сурва, весела година“.

Инициативата е част от продължаващата Декемврийска програма от събития на артистична улица „Сава Силов“. Арт зоната приема още няколко събития тези дни. На 21 и на 28-ми в Къщата на архитекта ще отваря врати базарът за изкуство "Коледният дух". На 29 декември Къщата ще стане и джаз сцена.

На 21 декември, в 11 ч., в Кукления театър е премиерата на детския куклен спектакъл „Коледно чудо“. Специален гост ще бъде Дядо Коледа. Старецът ще остане и за следващия ден, 22 декември, когато пак от 11 ч. ще започне коледен концерт.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top