Система за “ умно“ паркиране ще улеснява шофьорите в Стара Загора

Образование и здравеопазване ще бъдат акцентите за община Стара Загора през 2020 година, съобщи  по време на традиционната си предпразнична среща със журналисти кметът Живко Тодоров.
„Трябва да се придобие сградата на бившото АГ, където ще пребазираме голяма част от общинските здравни заведения, за да имаме по-добра и качествена услуга”, категоричен бе Тодоров. Към здравния център за доболнична помощ е предвиден и паркинг, който допълнително да улесни старозагорци.

„Предстои една наистина интензивна година за нашия град, през която ще работим за успешно приключени проекти, ще следим стриктно за качество и срокове”, подчерта кметът.

„Това, което правим сега е да завършим бюджета, да приключим успешно финансовата година, да изпълним поставените задачи за следващата. Подготвяме предстоящите проекти – реновиране на Зоопарка, приключване на ремонта на ул. „Иван Вазов“, едновременно се работи и по ВиК мрежата в кв. „Самара“, там ще има и преасфалтиране. Едновременно с това обществени поръчки се пускат за Летния театър, за Руския пазар, за Станционната градина. Започваме работа и за рекултивация на старото депо за отпадъци“, допълни Тодоров. Задача пред местното ръководство е и изграждането на система за компостиране на отпадъци, подчерта още той.

По време на срещата стана ясно, че на финален етап са и преговорите за електрическите автобуси. „Вече имаме позволение от управляващия орган за пускане на процедура за закупуване на 33 нови електрически автобуси и зарядни станции“, допълни и ресорният зам.-кмет Йордан Николов. От думите му стана ясно, че е в ход и въвеждането на „умно“ паркиране, което ще позволи чрез специално приложение шофьорите да виждат в реално време свободните паркоместа. За целта ще бъдат поставени специални датчици. През идната година ще бъде приет и дългоочакваният генерален план за организация на движението.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top