Благотворителна коледна инициатива в Окръжен съд – Стара Загора

В навечерието на наближаващите коледни и новогодишни празници съдии и служители от Окръжен съд – Стара Загора се обединиха около идеята да се включат в благотворителна инициатива с цел подпомагане на Театрална студия „Светулки“ при Шесто ОУ „Св. Никола“, Стара Загора. Задружно привържениците на тази кауза изработиха коледни артикули – сувенири, играчки, картички, които със своята уникалност зарадваха всеки, който се докосна до тях. Инициативата имаше голям успех.

Съдия Красимир Георгиев - и.ф. председател на Окръжен съд – Стара Загора, връчи събраните от коледния базар средства на  Соня Хараланбева – ръководител на театралната трупа.

Тя сподели, че Театрална студия „Светулки“ съществува повече от петнадесет години. Първоначално изявите на децата са били на руски език. Многобройни са били участията им в международни театрални фестивали в гр.София, където са оценени от руско говорящата общност. Няколко поредни години постановките им са били на челните места, получавали са и покани за гостувания в Париж и Франкфурт. След изявите на руски език театралната студия започва изяви и на български език. На 75-годишния юбилей на Недялко Йорданов децата представят пред него компилация от приказните му герои и с тази постановка печелят първото място на конкурс, посветен на творчеството му. През 2018 г. на Националния фестивал за детско-юношеското театрално творчество “Малкият принц”, проведен в гр.Велико Търново, участието им с постановката „Пепеляшка“ ги класира на трето място и им носи приз за най-добра пиеса. В годините гости и приятели на театралния състав продължават да бъдат изявени личности и любими актьори.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top