23 септември 2020

Двойно увеличение на заболелите от варицела и скарлатина в Старозагорско

91 случая на остри респираторни заболявания са регистрирани в Старозагорско през изминалата петдесета седмица на 2019 година, при 100 за предходните седем дни. Заболеваемостта е 64,95 на 10 000, отчитат от Здравната инспекция в областния град.

От РЗИ-Стара Загора информират още, че в седмицата от 9 до 15 декември 2019, са регистрирани 36 случая на заразни заболявания, при 19 за предходната седмица.

Нови двадест и един случая на заболели от варицела са регистрирани в Стара Загора, Казанлък, Чирпан и селата Копринка и Черганово. Увеличението в сравнение с предходната седмица е с 11 случая.  От скарлатина са заболели осем души от Стара Загора, село Сърнево и село Малка Верея като по данни на РЗИ това е два пъти повече в сравнение със седмицата от 2 до 8 декември. Здравните власти информират за един случай на заболял от Епидемичен паротит в Чирпан.По категория случаят е класифициран като потвърден.

Статистиката сочи петтима заболелии от Вирусен хепатит в Стара Загора, Казанлък и селата Оризово и Малко Дряново. По категория случаите са класифицирани като вероятни. 

В областния град има регистриран един пациент вероятно заболял от Вирусен менингит.

През изминалата седмица не са регистрирани епидемични взривове.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top