40 деца от настаняване от семеен тип в Стара Загора ще се насладят на коледен концерт в Операта

В навечерието на светлите празници Бъдни вечер и Коледа на сцената на Държавна опера- Стара Загора ще се насладите на прекрасен Коледен концерт. На 19 декември от 19 часа в програмата на концерта са включени разнообразни произведения, които ще бъдат изпълнени от звездни солисти - Солисти Калуди Калудов, Анна Дитри, Деси Стефанова, Николай Моцов, Веселина Андреева, Димитър Арнаудов и др., хор на Операта и малките артисти от вокалната студия при Детско-юношеска студия за опера и балет. Ще бъдат изпълнени популярни арии от опери и оперети, „MisaCriolla“ от АриелРамирез – за солисти, хор и камерен, красиви коледни песни.

Диригент на концерта ще бъде младият и талантлив Виктор Крумов, който от този сезон е щатен диригент в Държавна опера-Стара Загора! Негово Високопреосвещенство Митрополит Киприан ще благослови от сцената участниците и присъстващите в залата и ще прочете своето РОЖДЕНСТВЕНСКО ПОСЛАНИЕ ДО БОГОЛЮБИВИЯ КЛИР, ВСЕЧЕСТНОТО МОНАШЕСТВО И ВСИЧКИ ПРАВОСЛАВНИ ХРИСТИЯНИ ОТ СТАРОЗАГОРСКА ЕПАХИЯ.

В публиката на концерта ще са 40 деца и юноши от 12-те Центъра за настаняване от семеен тип в Стара Загора, чиито билети са подарък от Ротари Клуб Стара Загора – Берое. Дарението е направено с изричната воля на всички членове на клуба и със съдействието на д-р Антония Тодорова, началник отдел „Социални дейности“ в Община Стара Загора.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top