20 септември 2020

Национална седмица на четенето 2019 се проведе в мъглижкото село Дъбово

През изминалата седмица в мъглижкото село Дъбово се проведе националната седмица на четенето с посещение на учениците от 5,6 и 7-ми клас в библиотеката.

По време на събитието бяха четени подбрани откъси от книгата „Уча се на добри обноски“ на Р. Дицхьойзен. След това беше организирано състезание за голямата награда шоколад. Децата теглиха листче с данни за книга: автор, заглавие, определено произведение и абзац, който трябваше да прочетат. 

Победител стана Надя Ахмед от 5-ти клас, която достигна до търсения том за 42 секунди! Браво! След нея беше Гъди с време 46 секунди, Слава с 54 секунди и Елина с 1 минута. Останалите се справиха с време над 1 минута, но всички разбраха, че да можеш да четеш бързо понякога може да ти донесе… шоколад!

Учениците от училището посетиха детската градина със своите госпожи по български и английски език. Там те четоха на малките на английски и български, за да видят по-малките колко много и интересни неща се научават в училище!

Седмицата на четенето беше закрита в училището, където госпожите организираха на децата от началния курс състезание по четене. Излъчиха се най-добри четци от 4-те класа. 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top