20 септември 2020

Дават 120 награди за детски сурвачки и рисунки в Стара Загора

Традиционният конкурс „Сурва, весела година” за сурвачка и рисунка отново събра чудесни произведения на децата. Той се организира от Центъра за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР) и Община Стара Загора, и в него могат да участват ученици от 7 до 14 години, разделени в две групи: І група - 7-10 години и ІІ група - 11-14 години.

И тази година журито бе силно затруднено, за да отличи най-добрите рисунки и сурвачки, изработени от малките участници. Над 120 от тях в двата раздела – рисунка и изработка на сурвачка ще получат награди, осигурени от Община Стара Загора.

По регламент сурвачките трябваше да бъдат изработени от естествени материали, да носят българската народна традиция и да отразяват уменията и сръчността на децата, както и познания за обичаите в България. Рисунките трябваше да бъдат във формат 35/50 см. /без паспарту/ без ограничение в жанра и материалите. Участниците в конкурса бяха в две възрастови групи - І гр. І - ІV клас и ІІ група V- VІІ клас .

До крайния срок 12.12.2019 година са получени над 150 сурвачки и 108 рисунки от над 20 училища, детски градини от Община Стара Загора, както и от 49 ОУ „Бенито Хуарес” град София, ЦСОП „Д-р Петър Берон” град Кърджали, СУ „Христо Ботев” град Джебел обл. Кърджали и СУ „ Св. Климент Охридски” с. Зверино област Враца.

Връчването на грамотите и предметните награди на отличените, ще се състои утре от 14.00 часа в залата на 3 етаж на ЦПЛР ул. „Захарий Княжески”71, където ще бъде открита изложба с най-красивите сурвачки и рисунки.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top