Носителят на наградата “Добрият Самарянин” 2019 г. е Теодор Тодоров, който спаси живота на млад мъж след катастрофа

Сдружение "Самаряни" връчи за девети пъти наградата "Добрият самарянин". Събитието тази година премина под мотото „Добротворството непременно ще дойде, няма да закъснее“.

Номинациите получени през цялата 2019 г. бяха шест. Наградата на общността тази година получиха членовете на групата “Брат за брата” от  Стара Загора. Те бяха номинирани заради цялостната си дейност, която включва организирането на благотворителни кампании в подкрепа на хора в нужда и участието им като доброволци в разчистването на Стара Загора след страшната буря на 31 май, тази година.

Статуетката "Добрият Самарянин" тази година бе връчена на Теодор Тодоров, който спаси живота на млад мъж след катастрофа.

За втора поредна година бе връчена и наградата на Омбудсмана. С нея бяха отличени екипът на Дома за медико-социални грижи за деца в Стара Загора и доброволците, гасили пожара в района на социалното заведение през лятото и помогнали на децата. Специално участие в церемонията на сцената на Държавна опера-Стара Загора имаха и деца, родители и учители от Детска Градина Светлина, които подготвиха над 130 подаръка, с които да зарадват децата от Кризисен център "Самарянска къща", болничните отделения, децата с физически и ментални увреждани и други. БНР

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top