Благотворителна инициатива дари топлина и внимание на старозагорски деца в нужда

В навечерието на най-светлите християнски празници ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ организира истинско коледно приключение за онези, които с най-голямо нетърпение очакват последния месец от годината – децата. Благодарение на компанията, над 100 малчугана от всички институции за деца, лишени от родителска грижа в Стара Загора, усетиха духа на празника със забавни игри, вкусно хапване, музикални състезания и много изненади. Дядо Коледа раздаде щедро подаръци на всяко дете.

Тази година енергийната компания ще помогне и на Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания в Стара Загора. „КонтурГлобал Марица Изток 3“ ще подсигури подаръчни ваучери, с които ще бъдат осигурени обувки и топли дрехи на децата със специални потребности. Вдъхновени от 5-ти декември – Световния ден на доброволеца, служители на компанията се включиха и в други благотворителни акции. В офиса в София доброволци от „КонтурГлобал“ събират материали, които са от постоянна необходимост за Центъра от семеен тип за деца и младежи с увреждания в Стара Загора - чаршафи, препарати, бельо, възглавници и санитарни материали.

Служители в самата електроцентрала пък събират хранителни продукти за Социалната кухня в града. Коледните празници за малките и големи деца в неравностойно положение от се организират по проект „Зимна енергия“, част от Програмата за социални инвестиции на „КонтурГлобал Марица Изток 3“, в рамките на която компанията ежегодно осъществява десетки инициативи в подкрепа на местната общност.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top