При спецакция задържаха трима иманяри, превозващи старинни монети в Стара Загора

Служители на ГДНП София, и сектор “Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Стара Загора са провели специализирана полицейска операция за пресичане, разкриване и документиране на престъпления, свързани с незаконно проучване на местности, регистрирани като паметници на културата, и предмети, представляващи културно-историческа ценност.

Вчера около 17,30 часа в старозагорския квартал "Железник"  е спрян за проверка лек автомобил "Дайхатсу", управляван от 41-годишна жена и пътуващи в автомобила двама мъже- на 43 и на 46 години всички от Стара Загора. При извършените на място процесуално-следствени действия са намерени и иззети 9 римски монети, римски пръстен, старинна апликация от бял метал и 3 металдетектора, а при извършени претърсвания на две жилища в Стара Загора, обитавани от лицата, са намерени и иззети: 1 бр. старинна украса от бял метал и 3 медни предмета (части от антични съдове).

В ОДМВР – Стара Загора е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.278, ал.6 от НК и е уведомена Окръжна прокуратура – Стара Загора. Лицата са задържани за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top