Премиера на балета “Шопениада“ на старозагорска сцена

Голямото балетно събитие от програмата на 50-то издание на Фестивала на оперното и балетното изкуство е премиерата на балета „Шопениана“, която ще се състои на 5 декември от 19.00 часа на сцената на Старозагорската опера. Две примабалерини поставят „Шопениана“: изтъкнатата прима на Старозагорския балет и почетен гражданин на Стара Загора Снежана Дескова и нейната ученичка примабалерината Анелия Димитрова.

Едноактният балет по музика на Фредерик Шопен и хореографията на Михаил Фокин ще бъде представен в една вечер заедно с блестящата балетна миниатюра „Ромео и Жулиета“ /хореографията е на Силвия Томова върху музиката на едноименната фантастична увертюра на П. И. Чайковски. Сценография и костюми Салваторе Русо/. В ролята на Жулиета зрителите ще видят Анелия Димитрова, а нейният Ромео ще бъде Паскуале Казелли. В останалите роли: Сторм Норис /

Под знака на 70-та годишнина на професионалния балет в Стара Загора преминава целия балетен сезон на Балета на Старозагорската опера. „Шопениана“ се посвещава и на 170 години от смъртта на великия Фредерик Шопен.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top