71 млади лекари се дипломираха днес в Стара Загора

Общо 71 млади лекари се дипломираха днес на тържествена промоция на викуск 2019 на Тракийски университет. Те произнесоха по традиция с декана Хипократовата клетва.  След успешно завършен 6-годишен курс на обучение лекарите от България, Северна Македония, Турция и Албания придобиват образователно -квалификационна степен „Магистър“ и професионална квалификация „лекар“. Средният успех на випуска е 4,63.

От името на четиримата отличници на випуск 2019 , д-р Ангел Дончев, призова: „Нека бъдем по-добри хора и по-добри лекари !“.

Две болници обявиха свободни места за лекари, а деканът на факултета проф. д-р Мая Гълъбова призова да участват и в докторантските конкурси и да подготвят дисертации. През следващата година в Медицинския факултет в Стара Загора ще се дипломира и първият випуск от 28-те чуждестранни студенти по специалност „Медицина“.

„Останете в България, нека заедно направим по-добро нашето здравеопазване“, призова деканът на Медицинския факултет в Стара Загора проф.д-р Мая Гълъбова

Коментирай!

#1
МЮ - 2019-12-02 18:33:39

Тежко и горко на пациентите. Бог да пази да не им попада човек в ръцете!
Иначе какви докторантски конкурси??? Почти всичко е ТОТАЛНА връзкарщина навсякъде, да не кажа по-силна дума. Тая какви ги дрънка.

Още новини

Scroll To Top