Ученици на казанлъшкото ОУ „Кулата“ спечелиха националния турнир „Малки великани“

Ученици на казанлъшкото ОУ „Кулата“ спечелиха националния турнир „Малки великани“, провел се в Разград на 30 ноември. До финалите стигнаха 9 училищни състави, преодолели зоните, в които са участвали – отбори от София, Варна, Омуртаг, Казанлък, Русе, Несебър, Пловдив и домакините от Разлог. Казанлъшките деца представяха не само града си, но и зона Стара Загора, в която влизат областите Стара Загора, Хасково и Кърджали. Месец по-рано спечелиха съревнованието на зонално ниво и така се класираха за финалите на „Малки великани“.

Възпитаниците на ОУ „Кулата“ спечелиха срещу Разлог с 2:0 гейма и станаха носители на тазгодишния трофей.Треньор на децата е учителят по спорт в училище „Кулата“ и волейболен треньор Съби Кафеджиев. Освен медали и купа, казанлъшките деца взеха и голямата награда на турнира – спортен лагер през лятото на 2020 година.

Верига по мини волейбол “Малки великани” за Купата на Булстрад е ежегодна инициатива на ЗАД „БУЛСТРАД ВИЕНА  ИНШУРЪНС ГРУП“, която стартира през 2018 и е създадена за малките  любители на волейбола – смесени отбори, момичета и момчета, от 5 и 6  клас.

През 2018 “Малки великани” се реализира в  шест града в страната под формата на регионални квалификации - София,  Варна, Бургас, Стара Загора и финал в Разлог. В проведената верига от  събития се включиха със свои отбори 70 училища или общо над 640 ученици.

През 2019 веригата се проведе в 8 града през октомври/ноември като се включиха над 800 деца от  100+ училища от цяла България. Инициативата се осъществява с подкрепата  и съдействието на Българска федерация по Волейбол и местните общини.

“Малки великани” е  дългосрочна инициатива в подкрепа на активния и здравословен начин на  живот на подрастващите и в интерес към развитието на волейбола.  Националната верига от турнири по мини-волейбол е насочена към развиване  на социалните умения на учениците чрез спортни и отборни активности,  поднесени по атрактивен за тях начин.

 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top