Национален симфоничен оркестър на консерваториите на Италия представя „Непознатият свят на операта“ в Стара Загора

Национален симфоничен оркестър на консерваториите на Италия представя на 28 ноември от 19 часа на сцената на Държавна опера –Стара Загора един завладяващ концерт, наречен „Непознатият свят на операта“. Под диригентството на Алесандро Пинзаути ще прозвучат:

Джоакино Росини - увертюра към операта „Севилският бръснар“
Луиджи Керубини - увертюра към операта „Медея“
Джузепе Верди – увертюра към операта „Луиза Милер“
Джузепе Верди – увертюра към операта „Жана Д' Арк“
Пьотр И. Чайковски – Симфония №5

В сегашния си вид оркестърът е сформиран след прослушвания с участието на знаменити инструменталисти. Оркестърът дава възможност на всички студенти да получат достъп до този важен обучителен опит, а диригентите са избрани сред известни професионалисти в сферата на изпълнителското изкуство и с богат преподавателски опит.

През последните няколко години участва в Mittelfest на Удине с програма, посветена на годишнината от Великата война под диригентството на Джузепе Грациоли, съпроводена с турне в Триест и Сърбия, Белград и Нови Сад.

През 2016 г. е ангажиран в церемонията по награждаването на носителите на наградата Abbado Award в Театро Аржентина под ръководството на Маестро Бруно Апреа. През 2017 г. оркестърът участва в откриването на фестивала в Сполето с операта Дон Жуан от Моцарт под диригентството на Джеймс Конлън и в Театро Аржентина за награждаването на Наградата за изкуства за 2017 г. В тези последни концерти оркестърът се представя под диригентството на Маестро Алесандро Кадарио.

През 2018 г. с Александър Лонкич като режисьор и солист, съставът участва в театралния сезон на Петруцели в Бари и на фестивала в Равело. Като струнен ансамбъл е ангажиран в Музикалния фестивал на Консерваторията на ЛАкуила.

 

 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top