Днес актьорът Милен Димитров представя „Последна радост” по разкази на Йордан Йовков в Стара Загора

Днес от 18:00 ч. в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески” – Стара Загора актьорът Милен Димитров представя спектакъл „Последна радост” по разкази на Йордан Йовков. 

Моноспектакълът „Последна радост” е изграден върху разказите „Другоселец”, „Серафим” и „Последна радост” на Йордан Йовков. В традиционна форма, лесно достъпен и комуникативен, предназначен за широк кръг публика в т.ч. ученическа. Разкрива поетичния свят на Йовков.

Цели да стимулира четенето на произведения от българската класика. С помощта на театралната визуализация на темите и образите текстът бива поднесен по алтернативен комуникативен начин с надежда да провокира у зрителя по-задълбочен интерес към творчеството на автора.

Моноспектакълът „Последна радост” бе селектиран за участие във фестивала „Малък сезон“ 2019, който бе посветен на 30-годишнината от създаването на Театрална работилница „Сфумато“. Представлението в Регионална библиотека „Захарий Княжески” Стара Загора ще бъде шестнадесето по ред.

Образите на Йовковите герои на сцената представя актьорът Милен Димитров, завършил НАТФИЗ в класа на проф. Стефан Данаилов. Известен е с ролите си в моноспектаклите „Лазарица” от Йордан Радичков, (2004 г.) и „Антихрист” от Емилиян Станев (2012 г.) Режисьор е на спектакъла "Излезе ангел от мъглата" по Пьотр Гладилин (2016 г.) Негови късометражни филми са участвали в международни кинофестивали в Кайро, Москва, София и др. Участвал е и в телевизионните сериали „Шменти капели - Легендата”,  „Седем часа разлика”, „Скъпи наследници“,  „Откраднат живот“ и новия филм на Ники Илиев „Завръщане”.

Времетраене на спектакъла: 60 мин. Вход свободен!

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top