18 септември 2020

Осъдиха на 1,6 години затвор жена разпространявала наркотици в Стара Загора

Ефективно наказание от една година и шест месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „общ“ режим получи Г. Й. от Стара Загора, след като Окръжен съд – Стара Загора одобри споразумението, сключено между нея, Окръжна прокуратура – Стара Загора и защитника й.

Пред съда Г. Й. се призна за виновна в това, че на 29.08.2019 год. вСтара Загора, без надлежно разрешително, държала с цел разпространение високорискови наркотични вещества - общо 18,59 грама метамфетамин - разпределени в 147 броя найлонови пликчета, всички на обща стойност 464,75 лева. Наказанието „глоба“, което законът предвижда наред с наказанието „лишаване от свобода”, не й беше наложено. От наказанието, което Г. Й. следва да търпи, ще бъде приспаднато времето, през което същата е била с мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Обвиняемата ще плати разноските по делото, а паричните средства, открити в обитаваното от Г. Й. жилище, представляващи пряка облага, придобита чрез престъплението, ще се отнемат в полза на държавата. Г. Й. декларира пред съда, че е подписала доброволно споразумението, съгласна е с неговите последици и се отказва от по- нататъшното разглеждане на делото по общия ред.

Одобреното споразумение има последици на влязла в сила присъда.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top