Млад мъж загина, а друг е с опасност за живота след като бяха пометени от кола

30-годишен пешеходец почина, а 27-годишен се бори за живота си след като бяха пометени от кола, съобщиха от пресцентъра на МВР. Снощи малко след 21 часа  по главен път ІІ – 57 ( в участъка между селата Сърнево и Могила) в посока изток се е движил лек автомобил "Мерцедес", управляван от 59-годишен мъж от  Стара Загора.

На км. 12+800 е ударил престояващите в южна пътна лента пешеходци на 27 и 30 г. от село Сърнево, общ. Раднево, след което, продължавайки движението си в посока изток по пътното платно е ударил с предната част на автомобила намиращия се в южната лента автомобил "Фолксваген", управляван от 55-годишен мъж от село Сърнево, извършващ маневра навлизане на заден ход в крайпътна отбивка.

В следствие на удара на място е починал 30- годишния пешеходец. Другият е настанен за лечение в УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович“ – Стара Загора с комоцио, фрактура на тазови кости, фрактури на лява подбедрица и лява лопатка, с опасност за живота. Водачът на  „Мерцедес“-а е в УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович“ – Стара Загора с комоцио, без опасност за живота. И двамата водачи са тествани с техническо средство за употреба на алкохол, като пробите са нулеви. В РУ – Раднево е образувано досъдебно производство.

 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top