За шести път ученици ще показват знания в състезанието Моята Родина в Стара Загора

Националното състезание „Моята Родина“ стартира на 20 ноември с първи кръг, съобщи Любомир Любенов, председател на управителния съвет на Педагогическа асоциация „Образование без граници“ и основен организатор.

В него могат да участват училища, които имат възможност и желание да го организират дистанционно и изпратят заявки на адресcompetitions@abv.bg.

Въпросите за всяка от възрастовите групи са 20 и отговорите трябва да бъдат посочени за не повече от 40 минути, гласи регламентът на състезанието.

Въпросите от тестовете за учениците от  втори до четвърти клас  са съобразени с учебното съдържание по „Околен свят“, „Човекът и природа“ и „Човекът и общество“ за съответния клас, изучено към момента на съответния кръг.  Учениците от 1-ви клас се включват от втория кръг. Въпросите от тестовете  за участниците от  пети до седми клас и от осми до 12 клас ще бъдат съобразени с изученото по история на България с натрупване.

От втория кръг, който стартира на 15 февруари 2020 година,  във всички възрастови групи ще се включват и въпроси по темата „135 години от Съединението“ по материал, който ще получат  всички училища – участници.

Финалът на най-добрите от двата дистанционни кръга ще се проведе  в края на  април или началото на май догодина в Стара Загора.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top