51-годишен старозагорец е с черепно-мозъчна травма и опасност за живота след верижна катастрофа

В първия ден на ноември по първокласен път I-5 между селата Бял извор и  Тракия, общ. Опан, се е движил лек автомобил "Фолксваген", управляван от 27-годишен мъж от гНова Загора. На км. 260+300 водачът предприел изпреварване на движещ се пред него автомобил, при което навлязъл в насрещната лента. В този момент от крайпътна отбивка, в платното за движение навлязъл друг автомобил "Фолксваген", управляван от 46-годишен мъж от с. Богомилово, общ. Стара Загора, при което настъпил удар между предните части на двата автомобила. След удара единия от тях се завъртял, ударил предната дясна странична част на паркирано на отбивка на пътя возило и е ударен в предната лява част от движещия се в посока юг-север товарен авроможбил "Форд", управляван от 37-годишен мъж от с. Копринка, общ. Казанлък.

При настъпилото ПТП са пострадали двама от водачите на автомобилите и петима пътници като най-тежко е пострадал 51-годишен мъж от Стара Загора, който е получил черепно-мозъчна травма. Същият е настанен за лечение в УМБАЛ – Стара Загора, с опасност за живота.

Водачите са тествани за употреба на алкохол с техническо средство, при което са отчетени отицателни резултати. В сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Стара Загора е образувано досъдебно производство по чл. 343 от НК.

Вчера около 15 часа по АМ "Тракия" се е движил лек автомобил "Сеат" , управляван от 37-годишен мъж. На км.162, на територията на общ. Братя Даскалови, при движение с несъoбразена спрямо пътната обстановка скорост, водачът изгубил управление над авттомобила, който напуснал пътното платно, блъснал се в предпазна мрежа и спрял в крайпътна в нива.

Мъжът е прегледан в УМБАЛ - Стара Загора и е освободен за домашно лечение с контузна рана на пръст, без опасност за живота. Същият е тестван с техническо средство за употреба на алкохол, при което е отчетен отрицателен резултат. В РУ - Чирпан е образувано досъдебно производство по чл.343 от НК.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top