Държавна опера-Стара Загора с три номинации за престижните награди „Кристална лира`2019”

В категорията опера и оперетно изкуство номинацията е за мецосопраното ПЕТЯ ПЕТРОВА – за ролята на Изабела от операта „Италианката в Алжир” от Джоакино Росини – съвместна продукция на Държавна опера – Стара Загора и Македонската опера и балет – Скопие, чието премиерно изпълнение се състоя на 9 март 2019 г. на сцената на Старозагорската опера.

В категорията ПОСТАНОВЪЧЕН ЕКИП номинацията е за спектакъла на операта „Трубадур” от Джузепе Верди на стадион „Берое” – Стара Загора на 7 юли 2019 г.

Огромни са очакванията за награда в категорията БАЛЕТНО ИЗКУСТВО, където единствената номинация е за колективна награда за Балетната трупа на Старозагорската опера – за спектакъла на балета „Дон Кихот” от Лудвиг Минкус /премиера на 27 ноември 2018 г./

Наградите „Кристална лира“ ще бъдат връчени на специална церемония в Софийската опера и балет на Празника на народните будители 1 ноември.

През 2016 г. Държавна опера-Стара Загора получи „Кристална лира“ за постановката на операта „Лучия ди Ламермур“ от Гаетано Доницети. През 2018 г. примабалерината Анелия Димитрова получи „Кристална лира“ в категорията „Млад изпълнител“ за ролята на Демна в танцовата драма „Нестинарка“.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top