8 години ще лежи в затвора мъжът, убил съпругата си в Стара Загора

Осем години лишаване от свобода, което да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим, постанови Старозагорският Окръжен съд на 65-годишен мъж. Той е признат за виновен, в това че на 7 януари умишлено умъртви 25-годишната си жена пред очите на тогава 8-месечната им дъщеричка.

Смъртта е настъпила след 7 удара с нож, като последният е бил в сърцето на наскоро дипломиралата се като социален педагог  съпруга.

Много по-възрастният  Симеонов буквално луднал, като разбрал че жена му си има връзка с  млад мъж, с когото се запознала в социалната мрежа Фейсбук. Скандалът набрал скорост часове преди двамата да тръгнат към съда, за да стартират бракоразводно дело.

Пръв на местопрестъплението се оказал кумът им, лекар сириец, на него Симеонов обяснил, че е действал в условията на неизбежна самоотбрана, защото Юлияна го наръгала два пъти с нож в областта на стомаха. Съдебните медици са категорични, че нараняванията  са повърхностни и не имало никаква опасност за живота му.

В съдебната зала Митко Симеонов призна изцяло вината си, пророни няколко сълзи и изрази съжаление, че е убил „дамата на живота си.“

Казусът бе разгледан в условията на съкратено съдебно следствие и в крайна сметка наложеното наказание от 12 години затвор бе редуцирано с 1/3. Съдът уважи частично иска в полза на невръстната Християна, която в момента се гледа от баба си Иринка Йорданова, сумата е в размер на 100 000 лв при първоначално предявени 250 бона.

За доживотна присъда без право на замяна призова в залата майката на убитата млада жена, която със сълзи на очи попита защо един убиец ще излезе толкова скоро от затвора.

Близките на Юлияна ще обжалват присъдата пред апелативния съд в Пловдив, коментира техният адвокат Методи Златанов.

На практика това е едно от последните дела за умишлени убийство, при които обвиняемите могат да се възползват от съкратената процедура и да си намалят с 1/3 наказанията, коментират дългогодишни юристи по повод гласуваните в НС промени в НК./Монитор

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top