Повдигнаха обвинения и задържаха двама мъже за държане на наркотици с цел разпространение

Окръжна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем по бързо производство В. К., на 33 г., за извършено престъпление по чл.354а, ал.1 от Наказателния кодекс - държане на наркотици с цел разпространение.

В.К. е задържан за срок от 72 часа с постановление на прокурор от Окръжна прокуратура – Стара Загора. Той е осъждан многократно за престъпления с предмет наркотични вещества, като са му налагани наказания „лишаване от свобода“, които е изтърпявал в Затвор. Освободен е от местата за лишаване от свобода на през месец октомври 2018 г. Предстои внасяне на искане от Окръжна прокуратура – Стара Загора в съда за вземане на мяра за неотклонение “задържане под стража“ спрямо В.К.

На 11 октомври 2019 г. е извършено претърсване в жилище в  Стара Загора, обитавано от обвиняемия. Там са установени и иззети високорискови наркотични вещества – 7 грама метаамфетамин и др., както и съоръжения и материали, които могат да са предназначени за производство на такива вещества. Установено е лице, на което обвиняемия е разпространил високорискови наркотични вещества. Извършена е експертиза на иззетите наркотични вещества. Под ръководството на Окръжна прокуратура-Стара Загора продължават активните процесуално-следствени действия.

Окръжна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем Г.Р.., на 24 г., за държане на наркотични вещества с цел разпространение - престъпление по чл.354а, ал.1 от Наказателния кодекс. Обвиняемият Г.Р. е задържан за срок от 72 часа с постановление на прокурор от Окръжна прокуратура – Стара Загора. Той е осъждан за престъпления с предмет наркотични вещества, като са му налагани наказания „лишаване от свобода“, които е изтърпявал в затвора. По искане на Окръжна прокуратура-Стара Загора спрямо обвиняемия Г.Р. е взета от съда мярка за неотклонение “задържане под стража“.

На 10 октомври 2019 г. е извършено претърсване в жилище в гр. Стара Загора, обитавано от обвиняемия Г.Р., при което са установени и иззети, както високорискови наркотични вещества – марихуана и метаамфетамин, така и съоръжения и материали, които могат да са предназначени за производство на такива вещества. Извършена е експертиза на иззетите наркотични вещества. Предстои изготвяне на заключение на назначена експертиза по отношение на иззетите съоръжения и материали и установяване произвеждани ли са високорискови наркотични вещества.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top