74-годишна старозагорка загина,друга се бори за живота си след катастрофа

Вчера малко преди 17 часа на път № 6602 на кръстовище с околовръстен път II- 66 между Стара Загора и село  Богомилово се е движил лек автомобил "Хонда", управляван от 48- годишна жена от Стара Загора и возещата се на предна дясна седалка 74-годишна жена също от  Стара Загора. Водачката не е спазила условията на пътен знак "Стоп" и навлязла в кръстовището в резултат на което е блъсната от движещ се по път с предимство в посока запад-изток автомобил "Мерцедес", управляван от 35-годишен мъж от  Стара Загора.

При удара "Хонда"-та  се завърта на платното за движение и е блъснат от движещият се също по път с предимство автомобил "Хонда Джаз" , управляван от 59-годишен мъж от Стара Загора. При настъпилото ПТП на място е починала 74-годишната пътничка в „Хонда“-та , а водачката на автомобила е получила политравма. Настанена е в УМБАЛ – Стара Загора, с опасност за живота,

Водачът на „Хонда Джаз“ е получила фрактура на десния глезен. Настанен е за наблюдение в УМБАЛ – Стара Загора, без опасност за живота.

И тримата водачи са тествани за употреба на алкохол с техническо средство, като за 59-годишния водач е отчете концентрация от 0,42 промила в издишания въздух, а за останалите водачи - 0,00 промила. Образувано е досъдебно производство.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top