Мотомаратон в чест на 100- годишнината на Зонта интернешънъл минава през Стара Загора

Днес в 11.00 часа на площада пред Община Стара Загора ще пристигне мотопоход  в чест  на  100-годишнината на Зонта интернешънъл, съобщиха от организацията.Мотомаратон  на клубовете на Зонта в България и Румъния  ще бъдат посрещнати в началото на града -  входа от страната на с.Богомилово, за да стигнат до площада пред Община Стара Загора, където президентът Радослава Павлова, ще приеме знамето на Зонта Интернешънъл от Зонта клуб Пловдив.

Събитието е в чест на 100- годишнината на Зонта интернешънъл-най- влиятелната международна неправителствена организация за по-добър живот на жените и момичета в свят без насилие. Мото походът има за цел да събуди общественото съзнание, да предизвика промяна на остарели стереотипи и социални настройки, поради които домашното насилие все още е част от ежедневието на много семейства по света. Всяка четвърта жена е била жертва в даден момент от живота си, а насилието в училищата нараства с тревожни темпове, все още има момичета, които стават майки и съпруги преди да са навършили 18 години.

Маратонът ще премине през градове в България и Румъния, в които има клубове на Зонта. Авто походът стартира в София и ще финишира в старопрестолния град Велико Търново.

Мото походът ще пренася знаме, в чест на стогодишнината на Зонта интернешънъл, което ще се предава от президент на президент, заедно със специално послание към следващите поколенията. Знамето и посланието ще бъдат предадени за съхранение в Националния исторически музей, след приключване на похода.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top