Премиерът писа 6-ца на новата част от изграждането на парк “Артилерийски“ в Стара Загора

Днес премиерът Бойко Борисов разгледа продължението на парк „Артилерийски“ в Стара Загора. За него правителството отпусна 3 милиона лева, предвидено е там да се изгради и многофункционална спортна зала, която "градът заслужава, но ще говорим за нея след изборите", категоричен е Борисов и оцени с пълно шест новата част от изградения парк.Площта от 130 дка се превърна в най-големия новоизграден парк в България. В "Артилерийски" има много детски площадки, зони за спорт и отдих, катераческа стена, стрийт фитнес и др. Предвидени са и терени за изграждане на многофункционална зала."Стара Загора е спортен град и напълно заслужава в този хубав парк да има зала".

Не само в Стара Загора, а в цялата страна реализираме изключително мащабни проекти, като абсолютен приотитет ни е АМ "Хемус". Ако предишни правителства бяха построили поне малко колкото нас, сега щяхме да живеем в съвсем различни условия.

Той обясни, че изграждането на четирилентов път от АМ „Тракия“ към Стара Загора ще има, но с приоритет за държавата е завършването на магистрала „Хемус“ .До две години ще бъдат пробити тунелите под Шипка с взривен способ. Мостът вече е готов и е с уникална конструкция.Това каза още в Стара Загора още премиерът.

 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top