22 септември 2021

Трети фестивал „Здравей, Здраве“ организират в Стара Загора

Двудневен фестивал "Здравей, здраве”  организират в Стара Загора, съобщават от общинската администрация. Той ще се проведе на 12 и 13 октомври (събота и неделя) в  НЧ „Св. Климент Охридски 1858“ .

Форумът ще протече под мотото „ЕдинЕние” като целта му е да популяризира здравословния начин на живот във всички негови аспекти: физическо, емоционално, ментално и духовно здраве като използва ресурсите на Стара Загора и за Стара Загора.

Откриването ще бъде на 12 октомври (събота) в 9.00 часа пред читалището  с участието на Общински духов оркестър, танцово певческа група „Ангелски криле“,  мажоретен състав на Центъра за подкрепа за личностно развитие към Община Стара Загора и танцовия състав на Община Стара Загора с ръководител Марина Тенева. Симона Ненова от Шесто основно училище „Свети Никола“ ще изпълни песен за Стара Загора.

За пръв път е организирана специална детска програма. В двора на читалището ще работи  специален кът „За децата с любов“. Там малчуганите ще могат да се забавляват в грънчарската работилница на троянския майстор Иван Тошев, в работилница за оригами, както и в работилница за вкусни картинки от плодове и зеленчуци с децата от Детска градина №10 „Светлина“.
Сред известните лектори в третото издание на фестивала са д-р Румен Стоилов, който ще открие с лекцията „Как да останем здрави в новата реалност за България и света“, Кирил Кирилов, алпинистът Атанас Скатов, Галина Герасимова, Сергей Грива, проф. Дамян Попхристов и др.  Над 40 са лекторите и презентаторите в двата фестивални дни. Всички те са ерудирани и работещи дълги години в своята област специалисти.

Фестивалът ще бъде закрит с лечебен сеанс "Астрофонотерапия", в който композиторът Петър Бакърджиев ще композира на живо лечебна музика и ще бъдат показани лечебните картини на старозагорката Генка Иванова.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top