Оставиха за постоянно в ареста 30-годишен мъж за блудство

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът  определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Б.Ю., на 30 години за блудство, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив. Мъжът е привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 02.10.2019  г., в Стара Загора, извършил  действия, с цел да бъде възбудено полово желание, без съвкупление по отношение на лице,  ненавършило  14-годишна възраст  – престъпление по чл.149,ал.1 от Наказателния кодекс;

В хода на образуваното  досъдебно производство е установено, че  Б.Ю.  имал връзка с майката на пострадалата и съвместно съжителствали в Стара Загора. На 02.10.2019 г., 12-годишното пострадало момиче било в банята. Обвиняемият влязъл в санитарното помещения и започнал да опипва детето по тялото. Пострадалата оказала съпротива, развикала се и обвиняемият избягал от жилището. Майката на пострадалата веднага сигнализирала органите на полицията, като същата вечер Б.Ю. бил установен и задържан.

Б.Ю. до момента не е осъждан. Престъплението, за което е привлечен в качеството на обвиняем и  задържан, се наказва с “лишаване от свобода” от една до шест години.

Районен съд - Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Б.Ю. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Б.Ю. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд - Стара Загора.

 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top