Шофьор с 2,23 промила алкохол в кръвта предизвика верижна катастрофа

В последния работен ден на миналата работна седмица около 16.00 часа по първокласен път I-5 се е движил лек автомобил "Тойота",управляван от 56-годишен мъж. На км.227, поради движение с несъобразена скорост (мокра пътна настилка), водачът изгубил контрол над управлението на автомобила, който навлязъл в лентата за насрещно движение и се блъснал последователно в две возила"Дайхатсу", управляван от 52-годишен мъж и "Ауди", управляван от 55-годишен мъж, а след настъпилото ПТП возило "Ситроен", управлявано от 31-годишен мъж удря застаналия напречно на пътното платно "Ауди".

Всички водачи са тествани с техническо средство за употреба на алкохол, при което на водача на  „Тойота“-та е отчетена концентрация от 2,23 промила алкохол в издишания въздух. Същият е задържан за срок до 24 часа. Пробите на останалите водачи са отрицателни. В сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР - Стара Загора е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343б, ал.1 от НК.

Униформените са образували бързо производство по чл. 343б, ал.1 от НК срещу 24-годишен мъж от Стара Загора,който по ул."Братя Жекови" е управлявал возило "Мерцедес" след употреба на алкохол с концентрация в издишания въздух от 1,24 промила, установено с техническо средство.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top