Санкции за 540 хил.лева ще понесе фирмата изпълнител на проекта за ремонт на пешеходната зона в Стара Загора

540 хиляди лева санкции ще понесе фирмата изпълнител на проекта за ремонт на пешеходната зона в Стара Загора, съобщи тази вечер кмета Живко Тодоров. Той обясни, че това е около 10 % от стойността на проекта.Тодоров припомни, че през четирите години от мандата са приключени тежки инфраструктурни проекти, като надлеза над жп линиите, новите кръгови на бул. „Славянски“ и до Билла, реконструкцията на парк „Аязмото“ или проекти за над 300 милиона лева са реализирани в Стара Загора през изминалия мандат на кмета Живко Тодоров и неговия екип. „Виждам възможност да надграждаме и считам, че можем заедно, като екип, да продължим напред, за да стане Стара Загора още по-добър град“, обеща Тодоров пред старозагорци по време на отчета за извършеното от администрацията.

Отчетът бе направен в обновената зала на Синдикалния дом, а по думите на кмета „това е символичен знак за извършеното през изминалите осем години“. Многофункционалната зала е ремонтирана за 3,4 милиона лева от бюджета на община Стара Загора.

През изминалите години бе подобрена и обновена образователната инфраструктура, като са ремонтирани 12 училища, 11 детски градини, 5 ясли и 4 физкултурни салона за 18 милиона лева.

Акцент в отчета бе и системната грижа за зелените площи и парковете. Стара Загора е единственият град в страната, в който се изгражда поетапно нов парк на близо 130 декара. Като постижение, със значимост за бъдещите поколения, Тодоров посочи запазването на парк „Бедечка“.

През годините бе запазена финансовата стабилност на общината и високия кредитен рейтинг, учредена бе Индустриална зона „Загоре“ като възможност за развитие на бизнеса и осигуряване на нови работни места.

През изминалите години не съм използвал властта за деструктивни действия. Помня откъде съм тръгнал и какъв град заварих в началото на първия мандат. От тогава извървяхме заедно много дълъг път, но станахме по-ефективни. Няма ден през изминалите осем години, който да не е бил изпълнен със съдържание, посочи пред старозагорци  Живко Тодоров. „Правя този отчет, защото зная какъв е моят ангажимент към хората“.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top