22 септември 2020

ГЕРБ Стара Загора регистрира кандидатите си за кмет и общински съветници

Залагаме на най-добрите кандидати за кметове и общински съветници в Стара Загора. Ще реализираме нашето виждане, че кметът на общината, общинските съветници и гражданите работят заедно в интерес на нашия град. Това каза пред журналисти общинският ръководител на ПП ГЕРБ Емил Христов. Той, заедно с организационния секретар на партията Николай Диков, областния координатор Пламен Йорданов и административния секретар Кремена Мандаджиева регистрираха в Общинската избирателна комисия кандидатите на ПП ГЕРБ за кмет на Община Стара Загора, кметове на кметства и листата за общински съветници.

Живко Тодоров бе номиниран и издигнат от местната структура на партията за кмет на Стара Загора за трети мандат. Водач на листата с кандидати за общински съветници е 33-годишният Николай Диков, който е два мандата общински съветник и председател на групата на ГЕРБ в Общинския съвет.

Две от местата в листата са за представители на СДС – Иван Стаев и Красимир Марков, заемащи съответно 27-ма и 44-та позиция. Шестима представители на гражданската квота издига ГЕРБ Стара Загора в началото на листата. Това са Дарин Петков (5-та позиция), д-р Емил Славов (6-та позиция), Мария Жекова (7-ма позиция), Ваня Михайлова (8-ма позиция), арх. Мартин Паскалев (10-та позиция) и Тихомир Трифонов (13-та позиция).

„Имаме изключително много нови лица и се постарахме да предложим на нашите съграждани хора, които са отдадени и са готови да работят във всички сфери засягащи развитието на Стара Загора“, подчерта Николай Диков. 40% от листата за общински съветници е от кандидати до 35-годишна възраст.

Старейшината в нея е Иван Стаев, а най-младият представител е 21-годишният студент Александър Кьосев. Листата е балансирана и в нея има представители на всички професии. „Избираме да работим, избираме действието и развитието на Стара Загора. Това е екипът на Живко Тодоров, който е готов да формира и постига консенсус по всички важни теми“, категоричен бе водачът на листата. „Работим за мнозинство в ОбС, защото нашите кандидати за общински съветници могат да отговорят на темпото на работа на екипа на Живко Тодоров.

Нямаме съмнение, че той ще бъде избран за кмет на първи тур“, посочи Пламен Йорданов. Според него е важно предизборната кампания да бъде сблъсък на идеи, които след това да прераснат в добри предложения за развитието на града, а не на популизъм, който не води до нищо добро. ГЕРБ Стара Загора издига и 13 кандидати за кметове на кметства в селата от общината и за пореден път подкрепя независимите кандидати в с. Еленино – Съби Димов и в с. Маджерито - Грозданка Димова.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top