Учебните заведения в Стара Загора готови за Първия учебен ден

Всички училища на територията на област Стара Загора ще започнат новата учебна година при необходимите условия. Извършени са 128 проверки на 123 учебни заведения на територията на област Стара Загора за установяване на готовността им за започване на новата учебна година. От тях – 16 държавни, 105 общински и 2 частни училища. Служителите на отдел „Държавен здравен контрол” в Дирекция „Обществено здраве” при РЗИ – Стара Загора са установили, че предписаните мероприятия в края на миналата учебна година, най-често за ремонт на санитарни възли, боядисване на класни стаи и коридори, са изпълнени.

Към момента се извършват последни дейности, свързани с довършителни козметични и хигиенизиращи мероприятия, свързани с подготовката на първия учебен ден.

В три от сградите на учебни заведения няма да се провежда учебен процес. Поради започващ основен ремонт, Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия ,,Лубор Байер” в Стара Загора се пребазира в сградата на Професионална гимназия по механотехника и транспорт ,,Никола Й. Вапцаров”. Учениците от Първо основно училище ще продължат учебните си занятия в Седмо основно училище.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top