19 септември 2020

Осъдиха двама мъже на 16 години затвор за пране на пари в особено големи размери

Окръжен съд – Стара Загора осъди двама мъже за пране на пари в особено големи размери, които са придобити чрез тежко умишлено престъпление, което не попада в наказателната юрисдикция на Република България.

Наказателен състав на  Окръжен съд –Стара Загора наложи едно общо наказание на 35-годишен мъж в размер на пет години и шест месеца лишаване от свобода, което да изтърпи при първоначален „строг“режим, както и „глоба “в размер на 10 000 лева,а на другия подсъдим -32-годишен едно общо наказание в размер на десет години и шест месеца лишаване от свобода, което да изтърпи при първоначален „строг“ режим, както и „глоба “ в размер на 20 600 лева.

С постановената от Окръжен съд –Стара Загора присъда и двамата подсъдими са признати за виновни за пране на пари в особено големи размери и извършени документни престъпления. Единият подсъдим ще трябва да изтърпи и две години и девет месеца лишаване от свобода, наложена му по друго дело по описа на Окръжен съд –Стара Загора, по което е бил осъден за извършено от него данъчно престъпление.

Присъдата подлежи на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд –Пловдив.
 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top