“Любовен елексир“ завладява сцената на старозагорската опера

Утре, 12 септември,  от 19 часа в Държавна опера-Стара Загора да опитате един вдъхновяващ, свеж и лекокрил „Любовен еликсир“. В този прелестен оперен шедьовър на Гаетано Доницети участват солистите Ксин Ванг /Австрия/, Георги Динев, Нели Нечева, Теодор Петков, Делян Славов, Илко Каменов, Милен Денев и др. Диригенти са участниците в Майсторския клас, който се провежда в Операта.

Премиерата на „Любовен еликсир“ е на 12 май 1832 г. в Милано и преминава при огромен успех. У нас „Любовен еликсир“ е играна за пръв път през 1934 г. в Софийската народна опера, а в Стара Загора – през 1983 г. Версията, която старозагорци ще видят има премиера на 9 декември 2008 г., а режисьор бе Нина Найденова. Сега сценичната адаптация е на Славчо Николов, сценография и костюми - Мария Диманова, Боряна Ангелова, хореография - Боряна Сечанова, възстановка на хореографията – Радост Младенова-Арабаджиева.

„Рекламата е като пътеводител в живота, наставник, второ наше Аз. Ако се замислим, ще видим, че волята ни, като че ли изцяло е подвластна на „рекламното изкушение" и ние просто забравяме да разсъждаваме и се оставяме То да ни владее. Някак е по-лесно и бързо. Удобно ни е.Общуваме с нея, чрез нея - Рекламата. И става „чудо" - проблемите ни изчезват. Нямаме такива с храносмилането, с петната по дрехите, със забременяването, с простата и някак си неусетно ставаме Супермени, Супермайки, Суперкрасавици и все супер, супер, супер.... Дали е така, обаче?

Въпросите на представлението са: Как и колко оставяме „рекламното послание" да нахлуе в живота ни и да определя, изразява и провокира нашите чувства, да направлява мисълта ни?Посланието на представлението:Кажи „Обичам те!" прошепни го.....върни романтиката в чувствата...., бъди смел да признаеш любовта си винаги и по всяко време. Това те прави щастлив!И всичко това разбира се поднасяме в представлението с много хумор и комични ситуации", разказва режисьорът Нина Найденова.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top