24-годишен моторист загина, а спътничката му се бори за живота си след тежка катастрофа

В съботния ден в село Ягода, общ. Мъглиж  по ул. "Паничеревска" се е движил мотоциклет "Сузуки", управляван от 24-годишен и пътник - 23-годишна жена, двамата от Стара Загора. Поради движение с несъобразена скорост, на десен завой, водачът изгубил контрол над мотоциклета, който навлязъл в лентата за насрещно движение и се блъснал в лек автомобил "Фолксваген" , управляван от 59-годишна жена.

Водачът на мотоциклета е откаран в УМБАЛ - Стара Загора, но по-късно е починал, а спътничката му е настанена за лечение с политравма и опасност за живота. Водачката на лекия автомобил е тествана за употреба на алкохол и наркотични вещества с технически средства, като пробите са отрицателни. В РУ - Казанлък е образувано досъдебно производство по чл. 343 от НК.

В същия ден малко по-късно по път II-66 се е движил лек автомобил "Опел" , управляван от 47-годишен мъж от Стара Загора. На км.47+600, водачът предприел изпреварване на движещото се в посока запад ППС с животинска тяга без осветление и светлоотразителни знаци, управлявано от 29-годишен мъж от с. Братя Кунчеви, общ. Стара Загора, при което автомобилът навлязъл в платното за насрещно движение е се блъснал в друго возило"БМВ 320".

В резултат на удара пътуващата на предна дясна седалка в  „Опел“-а 42-годишна жена от  Стара Загора е получила контузия на гръдния кош. Обслужена е амбулаторно и е освободена, без опасност за живота. Пътуващ на задната седалка в същия автомобил 19- годишен мъж от Стара Загора е получила контузия на главата. Настанен е за лечение в УМБАЛ – Стара Загора, без опасност за живота.

Водачът на "БМВ"-то е напуснал местопроизшествието и към момента не е установен.

При тестване на водачите за употреба на алкохол с техническо средство, за водача ППС с животинска тяга е отчетена концентрация от 1,80 промила алкохол в издишания въздух, а пробата на водача на „Опел“-а е отрицателна.

В сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Стара Загора е образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.343 от НК.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top