Заболели от Лаймска болест и Марсилска треска регистрираха в Стара Загора

112 случая на остри респираторни заболявания са регистрирани в Старозагорско през изминалата тридесет и пета седмица на 2019 година, при 137 за предходните седем дни. Заболеваемостта е 82,17 на 10 000, отчитат от Здравната инспекция в областния град.

От РЗИ-Стара Загора информират още, че в седмицата от 26 август до 1 септември  2019, са регистрирани 32 случая на заразни заболявания, при 15 за предходната седмица.

Нови три случая на заболели от варицела са заболели в Стара Загора и село Партизанин. Общо 16 случая на Епидемичен паротит са регистрирани в Казанлък и селата Горно Черковище,Копринка, Овощник, и Черганово. Здравните власти са потвърдили и два случая на заболели от туберкулоза в Стара Загора и Ракитница.

От групата на чревните инфекции здравните власти информират за  двама заболели от Салмонелоза в Стара Загора и село Ветрен. В Гурково е регистриран един заболял от Ротавирусен гастроентероколит

Сред заболяванията, които са регистрирани през изминалата седмица са три случая на заболели от Марсилска треска в Стара Загора, село Християново и село Копринка. Двама пациенти са  заболели от Лаймска болест в Стара Загора и село Ракитница.От вирусен хепатит са  заболели трима души от Стара Загора и село Партизанин.

През изминалата седмица не са регистрирани епидемични взривове.

 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top