Задържаха четирима за притежание на наркотици

В Стара Загора е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления свързани наркотични вещества, в хода на която в кв. „Лозенец“, непосредствено след закупуване на синтетични наркотици са задържани три лица - на 20, 28 и 39 години всички от Стара Загора.

При извършените лични обиски са намерени и иззети 9 полиетиленови пакетчета, съдържащи метамфетамин, общо 1,23 грама. Лицата са задържани за срок до 24 часа.

Малко по-късно  е задържана и 42-годишна старозагорка, обитаваща къща на ул."Каменец". При извършеното претърсване на дома са намерени и иззети 137 полиетиленови пакетчета, съдържащи наркотично вещество - метамфетамин, с общо тегло 17,21 грама и сумата от 4100 лв., а при извършен личен обиск на жената са намерени и иззети още 10 полиетиленови пакетчета, съдържащи общо 1,38 грама метамфетамин и сумата от 580 лв.

Образувани са три бързи производства за престъпления по чл.354а, ал.1 и ал.3 от НК. Жената е задържана първоначално за срок до 24 часа, а с постановление на ОП – Стара Загора и́ е наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за срок до 72 часа.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top