Децата от Дома за медико-социални грижи в Стара Загора са в безопасност след пожар в района

"Екипът на Дома за медико-социални грижи за деца е реагирал изключително бързо и адекватно. Децата са в безопасност", съобщи директорът на услугата д-р Георги Узунов. Той уточни, че над 30 са пациентите със затруднено движение, които са били преместени заради опасността от лумналия в района около дома пожар.

Община Стара Загора има готовност при опасност за децата те да бъдат преместени, съобщи д-р Антония Тодорова, началник отдел "Здравеопазване и социални дейности".

На Горещия телефон е постъпила информация за пожар около Дома за медико-социални грижи около 16.30 часа днес. По данни на очевидци, огнище е имало още и по пътя за кв. "Дъбрава", където е имало пламнали сухи треви и храсти.

На място са били зам. - кметът на Община Стара Загора инж. Янчо Калоянов, секретарят на администрацията Делян Иванов, общински съветници, както и представители на местни и държавни институции.
Екипи на Районната противопожарна служба работят по овладяване на огъня, Община Стара Загора е изпратила допълнително водоноска.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top